Wat is een testosteron booster?

author: U.S. Army RDECOM, flickr

Laten we beginnen bij de basis. Testosteron is een natuurlijk hormoon dat zowel voorkomt bij mannen als vrouwen, maar wordt in grotere hoeveelheden geproduceerd in de mannelijke testikels. Het is bedoeld om te helpen bij de ontwikkeling van reproductieve weefsels alsmede het opbouwen spier- en botmassa. Testosteron-niveaus nemen af naarmate je ouder wordt, wat verklaart waarom het zo moeilijk is om op gewicht te blijven, ondanks je oefeningen of voedingspatroon.

Testosteron boosters zijn ontwikkeld om de productie van testosteron te stimuleren en, op zijn beurt, meer energie te geven, workouts te intensiveren, het uithoudingsvermogen te verhogen, de seksuele prestaties te verbeteren alsmede het opbouwen van de spiermassa.

author: U.S. Army RDECOM, flickr

author: U.S. Army RDECOM, flickr

Wat zijn de voordelen?

Er is aangetoond dat een verhoogd testosteron-niveau de spier- en botmassa vergroot. Ook, als je een oudere man ben die zijn energie heeft verloren en buikvet heeft gekregen, hebben sommige studies aangetoond dat testosteron in feite je jeugdigheid kan herstellen en overtollig vet kan aanpakken. Het is echter belangrijk om wel in gedachten te houden dat er risico’s verbonden zijn aan het gebruik van de testosteron-supplementen zoals een stijgende oestrogeenspiegel, het ontwikkelen van mannelijke kaalheid en het verlagen van de vruchtbaarheid. Als je klaar bent om testosteron uit te proberen, maar nog onbekend bent met het gebruik zijn hier een paar tips om je testosteron-niveaus op een natuurlijke wijze te verhogen.

Tot slot

Uiteraard is het verhogen van testosteron veel veiliger en net zo effectief als het gebruik van anabole steroïden (die illegaal zijn en zeer gevaarlijk). Ondanks de potentiële risico’s van natuurlijke testosteron boosters, moet je vooraf onderzoek doen en de aanwijzingen volgen op het etiket, zo hoef je je geen zorgen te maken en zullen de gunstige resultaten snel volgen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *